10 Adımda SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır? -SEO Not Defteri

SEO Uyumlu Makale (SEO Compatible Article) Nedir?

Web sitelerini arama sonuçlarında ön sıralara çıkarmak ve organik trafiği artırmak için web sitelerinin SEO uyumlu içerik yazması gerekir. SEO uyumlu makale yazarken dikkat etmeniz gereken birçok husus vardır. Bunlardan en önemlisi Google algoritma kriterlerine uymaktır.

SEO uyumlu, Google SEO uyumlu materyaller genellikle üst sıralarda yer alır ve organik trafik çeker. Peki her dönem güncellenen Google algoritmalarına göre SEO uyumlu makaleler nasıl yazılır? SEO uyumlu makale nedir? Cevabını başlıklar altında bulabilirsiniz.

SEO Makale Nedir?

SEO Uyumlu Makale SEO uyumlu makale yazarı Google’ın anlayabileceği bir makale oluşturur. Anahtar kelimeler, başlık etiketleri ve meta açıklamaların yanı sıra iç bağlantılar da içerir. Bu, web sitelerinin organik trafik almasını ve google’da daha üst sıralarda yer almasını sağlar.

SEO uyumlu makaleler yazmak için içeriği Google’ın makaleyi anlayabileceği ve kullanıcıdan gelen soruları cevaplayabileceği şekilde hazırlamak önemlidir. Kullanıcının arama amacını ve makale ararken kullandığı anahtar kelimeleri anlamak önemlidir.

SEO Uyumlu Kolay Makale Nasıl Yazılır?

Arama sonuçlarında üst sıralarda kalmak için içeriğinizi Google algoritmalarına ve kullanıcının arama amacına göre güncellemeniz gerekiyor. Aşağıda “seo uyumlu makale nasıl yazılır” sorusuna size yol gösterecek en iyi cevapları sıraladık.

1. Anahtar Kelime Araştırması

SEO dostu makaleler yazmak için öncelikle anahtar kelime araştırması yapmak önemlidir. Google için anahtar kelime bulmanıza yardımcı olan birçok araç vardır.

Anahtar kelime aracını kullanarak konunuz için ana anahtar kelimeyi aramak size arama hacmi hakkında bilgi verecektir. Ayrıca konunuza benzer anahtar kelimeler bulabilir ve bunları yüksek ve orta seviye anahtar kelimeler olarak kullanabilirsiniz. Anahtar kelimelerinizi seçerken uzun kuyruklu anahtar kelimeleri de dahil etmeye çalışın.

Güncel trendleri ya da en popüler dönemleri baz alarak içerik oluşturabilirsiniz.

  • Uzun Kuyruklu Anahtar Kelimeler.
  • Yüksek arama hacmine sahip anahtar kelimeler seçin.
  • Ana anahtar kelimelerinizin eş anlamlılarını kullanın.
  • Orta ve düşük rekabet seviyesine sahip anahtar kelimeler seçin.
  • Anahtar Kelime Trend Dönemlerini İnceleyin.
  • Makalenin anahtar kelime yoğunluğu %0,5 ile %0,2 arasında olmalıdır.
  • Anahtar kelime oranını takip etmek için wordpress için Yoast veya Rank Math SEO eklentilerini kullanabilirsiniz.

Ücretsiz Anahtar Kelime Bulun

  • Anahtar Kelime Aracı
  • Google Trendler
  • Anahtar Kelime Bulucu
  • Ubersuggest
  • Google Anahtar Kelime Planlayıcı
  • Google Arama Dizini
  • SEMrush
  • Ahrefs

2. Rakiplerinizin SEO Uyumlu İçeriklerini Arayın

Rakiplerinizi analiz etmek, anahtar kelime araştırması yaptıktan ve SEO uyumlu makaleler yazdıktan sonraki adımdır. Yapmanız gereken en önemli şey rakiplerinizi analiz etmektir. Sıralamalarda üst sıralarda yer alan rakipleriniz google’ın beğendiği ve ödüllendirdiği içerikler üretmişlerdir.

Rakiplerinizi analiz etmek için SEO araçlarını kullanın, zayıf ve güçlü yönlerini belirleyin ve ardından içeriğinizi anahtar kelime yoğunluğu ve görseller gibi bu alanlara göre optimize edin. Bu, içeriğinizi arama motorlarında sıralamanıza yardımcı olacaktır.

SEO Rakip Analiz Aracı

  1. Sırlayan Kurbağa Örümcek
  2. Ubersuggest
  3. Sitebulb
  4. Oncrawl

3. Başlık etiketlerini kullanın

Yukarıda, SEO dostu içerik için anahtar kelime ve rakip araştırmasının önemini vurguladık. Başlık etiketleri de hem kullanıcılar hem de google botları için önemlidir.

İçeriğinizdeki konu başlıklarını önem sırasına göre sıralamak ve Google’a en önemli içeriğinizin ne olduğunu söylemek için başlık etiketlerini kullanın.

Heading etiketleri H1-H2-H3-H4-H5-H6 şeklinde sıralanabilir. Başlık etiketleri SEO dostu içerik oluşturmak için kullanılır. Ana içeriğinizin başlığını H1 olarak işaretlemeniz gerekecektir. H2 başlığı içeriğinizin bir alt bölümü olmalı ve konunun açıklamasını ve konunun ilerleyişini içermelidir. H3 başlık etiketi için kullandığınız alt başlıklar ise içeriğinizin sonuç kısmını içerir. Bu bölümden sonraki alt başlıklar h4, ve h5’tir.

Başlık etiketlerini kaç kez kullandığınıza dikkat etmelisiniz. Başlık etiketleri, arama motoru sonuçlarında sıralama kazanmak veya kaybetmek için harika bir yoldur. Ayrıca, kullanıcıların en önemli bulduğu bölümleri görsel olarak göstermenizi sağlarlar.

Başlık Etiketlerini Dikkatli Kullanın

  1. H1 başlık etiketi içerikte yalnızca bir kez kullanılabilir.
  2. H2 başlık etiketi içerikte iki kez kullanılabilir.
  3. H3 başlık etiketi içerikte 4-5 kez yer alabilir.
  4. H4, H5 ve/veya H6 başlık etiketlerinin kullanımı sınırlı değildir.
  5. H1 ve H2 başlık etiketlerinde anahtar kelimeler kullanın.
  6. Başlık etiketlerini bir hiyerarşi oluşturmak için kullanın.
  7. Tam olarak nedir? Nedir bu nedir? Bu nedir “Neden?” gibi sorular kullanın Başlık etiketi olarak “Neden?” sorusunu kullanın.

4. Akıcı Anlatım Kullanın

SEO uyumlu içerikte anahtar kelimeler, rakip analizi ve başlık etiketlerinin yanı sıra bir diğer önemli unsur da akıcı bir anlatımın varlığıdır. Akıcı bir anlatıma sahip bir içerik kullanıcılar için her zaman ilgi çekici olacak ve paylaşımı, yorumları ya da tekrar ziyareti teşvik edecektir.

Daha önce de belirttiğimiz gibi, akıcı bir anlatım içeriğinizin okunabilirliğini artırabilir. Ayrıca kullanıcıları içeriğinizi paylaşmaya ve yorum bırakmaya teşvik etmek için basit ve anlaşılır bir dil kullanmalısınız.

SEO uyumlu bir makale oluşturmak için uzun cümleler yerine kısa cümleler kullanın.

Oluşturmak istediğiniz içeriği anlatırken uzun cümleler yazmak yerine cümleleri sıralayın ve ardından kilit kısımları açıklayın.

Anahtar kelime doygunluğundan kaçınmak, okunabilirliği artırmak için bir diğer önemli faktördür. Çok fazla anahtar kelimenin arama motoru sıralamanız üzerinde olumsuz etkileri olabilir. Akıcı bir anlatım oluşturmak için anahtar kelimeleri kullanın.

5. URL Yapısı

URL yapısı gibi teknik kısımlar, anahtar kelimeler ve başlıklar gibi önemli içerik kısımları kadar önemlidir. SEO uyumlu içerik için SEO uyumlu bir URL yapısına ihtiyacınız vardır.

URL çok uzun olmamalı ve anahtar kelimeyi içermelidir.

  1. URL yalnızca 75 karakter içerebilir.
  2. URL’yi oluştururken yalnızca İngilizce karakterler kullanın.
  3. URL için küçük harfler kullanın.
  4. URL’lerde alt çizgi kullanmaktan kaçının.
  5. URL’nin belirli bir uzunluğu aşmadığını kontrol edin.
  6. URL yapınızda H1 veya başlık başlık etiketlerini kullanın.

6. SEO uyumlu bir makale ne kadar uzun olmalıdır?

SEO uyumlu bir makale yazdığınızda, makalenizin uzunluğu arama sonuçlarında nasıl sıralandığınız üzerinde önemli bir etkiye sahip olacaktır. Makaleleriniz sadece uzun değil aynı zamanda doğru ve detaylı bilgiler içeriyorsa arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer alacaktır.

SEO uyumlu makalelerde içerik uzunluğu 350 ila 600 arasındadır, ancak 1000 ila 2000’e kadar da çıkabilir. Google’ın arama sonuçlarında sıralanma ve trafik alma olasılığı en yüksek olan içerik uzunluğu, belirli bir standarda göre değil, konuya ve rakiplerinize göre belirlenir.

Unutmayın, uzun ve detaylı içerik, kullanıcıların arama yaptıklarında sordukları sorulara cevap vererek listenin üst sıralarında yer almanızı sağlayacaktır.

Paragraf uzunluğu da önemlidir. Bir paragrafın uzunluğu 45 ila 55 kelime arasında değişebilir. En uzun paragraf genellikle 160-170 kelime arasındadır. Paragraf boyutunun yanı sıra 125 kelimelik satır uzunluklarına da dikkat edin.

7. Bir iç bağlantı hiyerarşisi oluşturun

SEO uyumlu içerik yazarken iç bağlantı önemlidir. Kullanıcıları, makalenizde bahsettiğiniz konularla ilgili olan sitedeki sayfalara yönlendirerek sitede gezinmelerini sağlar. Google botları web sitenizi taradığında, iç bağlantıları olan sayfaları da tarayacaktır. Bu da sitenizin indekslenmesini hızlandırır. İç bağlantı söz konusu olduğunda, en önemli şey, arama motorlarında sıralamayı planladığınız anahtar kelimeyi içeren bağlantı metni kullanmaktır.

  1. İlgili sayfalara dahili bağlantılar.
  2. Dahili bağlantılar için bağlantı metni, bağlantı metni olmalıdır.
  3. Dahili bağlantı, trafik almak ve hedeflediğiniz anahtar kelimeler için sıralama yapmak için harika bir yoldur.
  4. En çok trafiğe sahip sayfadan istediğiniz sayfaya doğru iç bağlantı verin.

8. SEO uyumlu özgün makaleler oluşturun

Özgünlük ve benzersizlik SEO dostu bir makalenin en önemli özellikleridir. Benzersiz ve özgün içerik her zaman arama sonuçlarında yer alır. Özgün içerik listenin üst sıralarında yer alır ve en fazla organik trafiği alır, ancak farklı anahtar kelimelerle de sıralanabilir.

Özgün içerik yazmak için yazdığınız konu hakkında kapsamlı bir araştırma yapmanız gerekir. Daha sonra bu bilgileri kullanabilir ve düşüncelerinizle harmanlayabilirsiniz. Bilimsel makalelere atıfta bulunmak, akıcı ve sade bir anlatımla özgün içerik oluşturmanıza yardımcı olabilir.

SEO uyumlu içeriğin nasıl oluşturulacağını buradan öğrenebilirsiniz.

9. Soru ve cevap içeriği hazırlama

Kullanıcılarınızın ihtiyaçlarını karşılayan SEO uyumlu içerikler yazmak önemlidir. Çünkü kullanıcılar bir sorgu için arama yaptıklarında genellikle ne, nasıl, kim ve neden gibi sorular sorarlar.

Açıklama kısmında yer alan soru başlığında kullanıcıların sorduğu sorulara cevap vererek içerik oluşturarak okunabilirliği artırmak mümkün.

Bu alanda kullanıcılar tarafından sorulan en popüler soruları hazırladığınız içeriklere ekleyin.

En sık sorulan sorgular google arama sonuçlarında ve alt kısımda yer alan dizinde görüntülenir.

10. İçeriğinize Videolar ve Fotoğraflar Ekleyin

SEO dostu makaleler yazmak için içeriğinize fotoğraf ve video eklemek önemlidir.

SEO uyumlu makaleler yazarken görseller google botları için önemli bir sinyaldir. Onlara makalenin zengin olduğunu söylerler. Anahtar kelimenizi görsellere alt metin olarak ekleyebilirsiniz.

SEO uyumlu makaleler yazarken video eklemeyi unutmayın. SEO uyumlu makale ile kullanıcıları bilgilendirmek yeterli olmayabilir. Makale okumak yerine görsel medyayı tercih ediyorlar.

11. İçeriğinizi Güncelleyin

SEO uyumlu bir makale yazdıktan sonra içeriğiniz trafik kaybedebilir veya alamayabilir. İçeriğinizin sıralamasını ve trafiğini kaybetmemesini sağlamak için içeriğinizi güncel tutmanız gerekir.

İçeriğinizi güncellemenize yardımcı olması için en iyi seo araçlarını kullanın. Bunlar arasında Google Analytics, Google Search Console ve Semrush aracı yer alır.

Anahtar kelime optimizasyonunun yanı sıra rakiplerinizin cümle uzunluklarını ve sayılarını da göz önünde bulundurmalısınız.

12. SEO ile Uyumlu Meta Açıklamaları Yazın!

İçeriğinizin sıralamada yer alması için SEO uyumlu içerik yazmanız şarttır. Ancak SEO uyumlu Meta Açıklamaları yazmak, içeriğinizin arama sonuçlarında görünmesini sağlamaya yardımcı olabilir.

Ana anahtar kelimenizi ve ilgili anahtar kelimeleri belirleyin. İçeriğinizi tanımlamak için anahtar kelimeleri meta açıklamasında en fazla iki kez kullanabilirsiniz.

13. SEO uyumlu bir başlık oluşturun!

SEO uyumlu makaleler yazmak söz konusu olduğunda bir makalenin başlığı, anahtar kelimeleri ve açıklaması kadar önemlidir.

Başlık, arama sorgusu giren kullanıcılar tarafından sıralanan site içeriği hakkında bilgi veren en fazla 60 karakterlik bir bölgedir.

Arama sonuçlarında sıralanmak ve trafik almak için SEO uyumlu makale yazarken SEO uyumlu bir başlık yazmalısınız. Anahtar kelimenizi içeren ve içeriğinizi 60 karakter veya daha az karakterle anlatan bir mesaj yazmanız gerekir.

SEO uyumlu içerik yazarı nedir?

SEO içerik yazarı, bir web sitesinin google arama sonuçları sayfasında ön sıralara çıkması ve organik trafik alması için Google SEO kriterlerine uygun olarak içerik hazırlayan kişidir. Ayrıca rakip içerikleri analiz eder ve trafik çekmek için hangi içeriklerin kullanılabileceğini belirler.

SEO uyumlu bir makale nasıl olmalıdır?

Seo uyumlu bir makale için aşağıdaki listemize bakabilirsiniz. Siz de bu listeye dikkat ederek seo uyumlu içerikler oluşturabilirsiniz.

  • Orijinal
  • Anahtar Kelime Yoğunluğu Uygun Olmalıdır
  • İç Bağlantı Hiyerarşilerinin Kullanılması Uygun Olur
  • Akıcı bir anlatım esastır
  • Başlık başlıkları doğru olmalıdır
  • 350-600 kelime arasında
  • URL Yapısında Anahtar Kelimeler

SEO Uyumlu Makaleler için Fiyat Listeleri

Web sitelerine özgün içerik sağlamak için yeni bir meslek ortaya çıktı. Bu da seo uyumlu makale yazarlığıdır. SEO uyumlu makaleler 350-700 kelimelik içerik üretmek için yazılır. Google bu makalelerle çok ilgileniyor. Eğer onları kopyalamazsanız, sıralamanızı yükselteceklerdir. Uyumlu makalelerin fiyatları 1-10 Lira arasında değişmektedir.

Seo uyumlu makalelerin fiyatları her firmanın kalitesine göre belirlenir. Uyumlu bir makale için alanınızdaki rakiplerinizden daha iyi makalelere sahip olmanız en önemlisidir. SEO uyumlu makale fiyatları araştırması yaparken anahtar kelime, başlık ve özgünlük gibi faktörleri göz önünde bulundurun.

SEO Uyumlu Makale Örnekleri

Web sitemizde yer alan Anahtar Kelime Aracı adlı hazırladığımız makaleye bakarak uyumlu bir makalenin nasıl yazılacağını öğrenebilirsiniz. Yazdığımız diğer makalelere göz atabilirsiniz. Anahtar kelime yoğunluğu, başlık kullanımı ve başlık kullanımını inceleyerek kendi içeriğinizi oluşturabilirsiniz.

SEO uyumlu makale ne işe yarar?

SEO uyumlu bir makale ile web sitenizin değeri artacaktır. SEO uyumlu makale yazmanın en iyi yolu makalemizi kullanarak web sitenizin trafiğini artırabilirsiniz. Web sitenize gelen trafiği artıracak içerikler oluşturmak için özgün olmanız gerekir. Google özgünlüğe değer verir. Uyumlu bir makale, arama motoru sonuçlarında üst sıralara çıkmanıza yardımcı olabilir. Uyumlu makaleler, rakiplerinizin önüne geçmek için çok önemlidir.