Google Partners Nedir? Google Partners’a Nasıl Kaydolunur?

Dijital pazarlama ajanslarının çoğu Google Partners ile iş ortaklığı olduğunu iddia ediyor. Google Partners diye sorduğunuzda birçok kafa karıştırıcı soru ortaya çıkıyor. Google’da iş ortakları için arama yaptığınızda karşınıza çıkan kafa karıştırıcı bilgileri anlamanıza yardımcı olmak için bir yazı kaleme aldık. Karşınıza sertifikalar, eğitimler, google reklamları gibi bilgiler çıkacaktır.

Google Partners Nedir

Google Partners, dijital pazarlama ajanslarını tek bir yerde buluşturuyor. Google iş ortakları, Google eğitimi alan ve sertifika verilen dijital pazarlama ajanslarıdır. Bu sertifikalar, şirketin pazarlama dünyasındaki itibarını belirtmek için kullanılan rozetler olarak gösterilir. Dijital pazarlamada Google iş ortakları, müşterilerinin bütçelerini kullanarak hedef kitleye uygun bir strateji geliştirir.

Google’ın dijital pazarlama ajanslarıyla yaptığı iş ortaklığı, Google reklam kampanyalarını müşterilerinin bütçelerine göre uyarlamalarına olanak tanıyor. Google iş ortaklığı, müşteri güveni ve memnuniyeti oluşturmanın en etkili yoludur.

Google iş ortakları, Google’da yapılan tüm güncellemelerden anında haberdar edilir. Google iş ortakları, dijital pazarlama ajanslarının müşterilerine marka bilinirliğini ve güvenini göstermesi açısından çok önemlidir. Google iş ortaklarına birçok farklı pazarlama alanı için eğitim ve sertifika verilir. Google iş ortakları, dijital pazarlama ajanslarının çalışmalarında güven kazanmaları ve bunu barındırmaları için harika bir yoldur.

Google Partners’ta nasıl uzman olabilirim?

Google İş Ortağı, Şirket Uzmanı olmak belirli koşullar gerektirir. Bir şirket, bu şartları karşılaması halinde bir “Google Reklam Uzmanı” işe alabilir. Dijital pazarlama ajansları da bireysel olarak reklam uzmanlarını işe alabilirler. Bir şirkette “Google Reklam Uzmanı” bulunması, o şirketin güvenilirliğini ve prestijini artırabilir.

Google ayrıca harcamalara, performansa ve sertifikalara dayalı olarak şirket uzmanlığı için diğer gereksinimleri de belirler. Bu sertifikaya hak kazanmak için bu gereklilikleri karşılamanız gerekir. Şirketin iş ortaklığı durumunu öğrenmek için https://www.google.com/partners linkinden sorgulama yapabilirsiniz.

1. Sertifikalar

Şirketiniz tarafından sertifikalandırılmak için bir kullanıcının Google iş ortakları profiline sahip olması gerekir. Sadece bu hesaba sahip olmak değil, aynı zamanda bu hesabın google Adwords sınavlarını geçmiş olması da gerekmektedir.

Adwords Sertifika Sınavları

  • Adwords Temel Seviye
  • Reklam Arama
  • Görüntülü Reklamcılık
  • Mobil Reklamcılık
  • Video Reklamcılığı
  • Alışveriş Reklamı

Şirket uzmanlığı elde etmek için temel seviye adwords sertifikalarından sadece birine ve diğer tüm sertifikalara ihtiyacınız vardır. Şirket uzmanlığı kazanmak için yapabileceğiniz en önemli şey temel seviye sertifikasını almaktır.

2. Giderler

Harcama kriterleri spesifiktir. Şirket, harcama kriterlerini karşılamak için 90 gün içinde yerel para birimi cinsinden en az 10.000 $ harcamalıdır.

3. Performans

Uzmanlık elde etmek için bu performans kriterlerini karşılamanız gerekir.

Ürün Uzmanlığı Seviye Kriterleri

  • Müşteri Elde Tutma
  • Ürün Çeşitliliği
  • Harcama Düzeylerindeki Değişiklikler
  • Kampanya Performansları

İlişkili hesaplar için hesaplamalar 1 yıllık ve 6 aylık dönemler üzerinden yapılır. 12 Aylık harcama raporu mevcut olmalıdır.

Google İş Ortakları Nasıl Kaydedilir?

Nasıl Google iş ortağı olunur? Gmail hesabınızı kullanarak Google İş Ortaklığı Web Sitesine kaydolarak Google İş Ortakları Üyesi olabilirsiniz. Şirketinizi Google Partners iş ortağı olarak kaydettirirken normal bir e-posta adresi kullanmanız gerekir.

Google iş ortaklığına kaydolmak istiyorsanız, bunu yapabileceğiniz iki farklı yol vardır. Her iki seçeneğin de bir parçası olmak için izlemeniz gereken adımların bir listesini derledik.

Şirket Hesabı ile Google Partners Kaydı

Adım adım rehberimizi takip ederek Google Partners’a kayıt işlemini tamamlayabilirsiniz.

  1. google.com/parnters/ adresine gidin, iş ortakları hesabı için gmail hesabınızla kaydolun.
  2. Bir sonraki sayfada “Genel Bakış” bölümü görünecektir. Arama alanına şirketin adını girin.
  3. Arama yaptığınızda görünmüyorsa +Şirket Ekle seçeneğine tıklayarak şirketinizi ekleyin.
  4. Şirketin veya markanın web sitesinin adresini ekleyin. Aşağıdaki yöntemleri kullanarak web sitesinin size ait olduğunu doğrulayın.
  5. Gerçekten işletmenin sahibi olduğunuzu doğrulamak için bir mektup alacaksınız. E-posta adresiniz yalnızca alan adınız ve e-posta adresiniz aynı olduğunda e-posta alabilecektir. Bu yöntem yalnızca ilk şirket hesabınızı oluştururken kullanılabilir.
  6. Google arama konsolu, 5 adımı da tamamladıktan sonraki adımdır. Google arama konsolu aracılığıyla şirket hesabının sahipliğini onaylamak için google iş ortağı olarak kaydolmak için kullandığınız gmail hesabınızı kullanmanız gerekir. Yukarıdaki işlemleri tamamladıysanız son bir kez “Kaydol” seçeneğine tıklayın.

Google İş Ortakları – Kişisel Hesap Kullanarak Kaydolma

Bir Google iş ortağı hesabı oluşturmak için aşağıda listelenen adımları izlemeniz yeterlidir. Kayıt olmak için adımları dikkatlice izleyin.

  1. google.com/parnters/ adresine gidin, iş ortakları hesabı için gmail hesabınızla kaydolun.
  2. “Şimdi Katıl” butonuna tıklayarak Google Partner’a katılın.
  3. Katıl’ı işaretleyin.
  4. Gmail hesabınızı kullanarak oturum açın.
  5. E-posta almak istemiyorsanız, “abone olma” seçeneğine tıklayın ve ardından seçeneği seçin.
  6. “Kaydol” düğmesine tıklayarak kaydolun.
  7. Sekmede şirketinizi arayın. Şirketinizi göremiyorsanız +Ekle’ye tıklayın.
  8. Google hesabınızı google partner ile bağlamak için “ilişkilendir” seçeneğine tıklayın. Bunu yaptıktan sonra, şirketiniz için google iş ortağı rozeti, akademi aracılığıyla edindiğiniz tüm özellikleri ve sertifikaları içerecektir.
  9. Hesabınız e-posta yoluyla onaylanacaktır. Google İş Ortağı hesabınızı yöneten kişi, e-posta yoluyla onayladıktan sonra hesabınızı onaylamalıdır.

Google Premier İş Ortakları ve Google İş Ortakları: Farklılıklar

Google ortaklık rozetleri, Google iş ortakları rozetleri ve google iş ortakları rozetleri olarak ikiye ayrılabilir. Bu rozetlerin belirli farklılıkları vardır.

Google premier ve Google partnerlik ayrıca farklı eğitim özelliklerine sahiptir. Bu farklılıklar aşağıdaki görselde görülebilir.

Şirket, google reklamcılık konusunda uzmanlık sertifikasına sahip en az 2 kişiye sahipse premier Google ortağıdır. Google ile premier ortaklığın bir parçası olan şirketler, şirketlerinde sertifikalı en az iki kişiye sahiptir. Google premier ortaklıkları bu gereklilikleri karşılamalıdır. Şirketin harcama düzeyi, google partners ve google premier arasındaki bir diğer önemli ayrımdır. Yukarıda da belirtildiği gibi şirketin 90 gün içinde on bin dolardan fazla harcama yapması gerekiyor.

Google Premier ve Google İş Ortaklığı farklı seviyelerde destek ve erişim sunar. Aşağıdaki görsel bu farkları anlamanıza yardımcı olacaktır.

Google ortaklığı, bir çalışanın Google reklamları oluştururken sertifika alabilmesi için bir şirket üyeliğine sahip olması şartıdır. Google reklam algoritmalarının nasıl çalıştığını anlamalı ve reklamları yönetebilmelidirler.

Premier İş Ortaklığı: Gereksinimler

Google, premier ortakların mevcut statüsünün 2022 yılına kadar korunmaya devam edeceğini söylüyor. Google, Premier İş Ortaklarına, premier iş ortaklığı öğelerine erişmeniz gerekiyorsa kendileriyle iletişime geçmelerini tavsiye ediyor.

İş ortaklığı kurabilmek için şirketlerin Şubat 2022 itibariyle belirli gereksinimleri olacak. İlgili gereklilikler aşağıdadır.

  • Programa katılan şirketler %3’lük kategori içerisinde yer almalıdır.
  • 3’lük dilimde yer alan şirket, yönetilen hesaplarda harcanan reklam miktarının yanı sıra müşteriyi elde tutma, ürün çeşitlendirme ve müşteri artışı gibi faktörlere göre değerlendirilecektir.
  • Değerlendirmeler yıllık olarak yapılacaktır.

Google Partners Avantajları Nelerdir?

  • Dijital pazarlama ajansı olan Google İş Ortakları, Google Ads çalışmalarının başarısına bağlı olarak şirket profillerine rozetler ekleyebilir. Bu rozetler şirketin uzmanlığını gösterir.
  • Google iş ortağı olan işletmeler, reklamlarla elde ettikleri sonuçlar konusunda müşterilerine güven verebilirler. Çünkü başarılı reklamlar, müşterinin hedef kitlesine göre çalışma yapıldığını ve dönüşümlerin reklamların bir sonucu olduğunu gösterir.
  • Google’ın iş ortağı rozeti, dijital pazarlama dünyasında bir statü ve güven sembolüdür.