Off-Page SEO Nasıl Yapılır? Site Dışı Seo Teknikleri

Off-Page SEO Nedir? Site Dışı SEO Nedir?

Site dışı SEO, backlink olarak adlandırılan diğer web sitelerinden gelen bağlantıların toplanmasıdır. Site dışı arama motoru optimizasyonu web sitesi başarısı için çok önemli bir faktördür çünkü (off-page seo), site dışı seo sitelerin %65’ini kapsar.

Site dışı çalışmalarla elde edilen geri bağlantılar Google için önemli bir kriterdir çünkü bir sitenin güvenilir ve üretilen içeriğin doğru olduğuna işaret eder. Aşağıda site dışı seo’nun nasıl yapılacağına dair bir rehber hazırladık.

Site Dışı SEO Nedir?

Site dışı SEO, web sitelerinin yüksek DR, PR ve alaka puanına sahip sitelerden geri bağlantılar elde ederek arama motoru sonuçlarında daha üst sıralarda yer alabilmesini ifade eder.

Site dışı SEO’nun amacı, sıralamaları iyileştirmenin yanı sıra Google ve diğer arama motorlarında web sitelerinde marka bilinirliği ve güven oluşturmaktır.

Site dışı SEO için backlink çalışması oldukça sık yapılan bir şeydir, ancak yanlış teknikler kullanılırsa olumsuz etkileri olabilir. Doğru backlink çalışması marka bilinirliğinin artmasının yanı sıra kalıcı bir sıralama sağlayacaktır.

Dış SEO yaparak, marka bilinirliğini artırmak için sosyal medya platformlarında çalışarak ve backlink alarak web sitelerinin güvenilirliği artırılır.

Off-Page SEO Nasıl Yapılır?

Site dışı (off-page) seo, web sitenizi Google arama dizininde ön sıralara çıkarmak için önemlidir. Ancak site dışı seo’dan önce sitenizde %35’lik bir alanı kapsamanız gerekir. Bu site içi seo, kullanıcılarınız için içerik ve bağlantıları hazırlayarak onların sitenizde daha uzun süre kalmalarını ve diğer bağlantılara tıklayarak sitenizi daha fazla keşfetmelerini sağlayacaktır.

Site dışı SEO çalışmaları için DR (referans bağlantılar) puanı yüksek olan ve google tarafından güvenilir kabul edilen sitelerden gelen backlinkler elde etmek önemlidir. Referans bağlantılar bloglar, haber siteleri ve içerik platformları gibi sitelerden gelebilir. Ayrıca sözlükler, formlar, sosyal medyadaki sözlükler vb. Gerçekten değerli sitelerden bağlantı alırsanız Google web sitenizi arama sonuçlarının en üstüne koyar.

Dış seo çalışmalarına başlamak için öncelikle rakiplerinizi analiz etmelisiniz. Sahip oldukları geri bağlantılara dikkat etmek için rakiplerinizi takip etmek hayati önem taşır.

Bağlantı alırken, sitenin dofollow veya nofollow bağlantılar sunup sunmadığını her zaman kontrol etmelisiniz. Bağlantıları dofollow olarak aldığınızdan emin olmanız önemlidir. Bir blogda bağlantı alırsanız, anahtar kelimenizi veya web sitenizin adını bağlayın. Facebook, Pinterest ve WordPress gibi blog ve sosyal medya sitelerinde kendinize ait bir profil oluşturabilir ve backlink alabilirsiniz.

Yorum geri bağlantıları nasıl alınır İçeriğinize geri bağlantı vermek için form sitelerini kullanabilirsiniz. İçeriğinizle alakalı konular da bulabilirsiniz. Daha sonra yorumlarda referans vererek backlink alabilirsiniz. Aldığınız web sitelerinin alaka düzeyine ve kalitesine dikkat edin. Google bir sürü bağlantıdan hoşlanmayacaktır.

Site dışı SEO çalışmalarınızı iki önemli şeye odaklamalısınız: optimize ettiğiniz site ve barındırdığı içerik. Geri bağlantı alırken, sıralamasını yükseltmek için içeriğin anahtar kelimelerine bağlantı verebilirsiniz. Ayrıca bu anahtar kelimeye bağlantı vererek web sitenizin marka bilinirliğini ve güvenilirliğini artırmak için de bunu kullanabilirsiniz.

Sosyal medya platformları site dışı seo için önemlidir çünkü kullanıcıların çoğunun kullandığı sanal kanallardır. Bu platformlardan dofollow link almasanız bile Google için hala değerlidirler. Markanızı, içeriğinizi ve kitlenizi bu platformlarda paylaşın.

Google Search Console’dan aldığınız backlinkleri ve sizi referans gösteren web sitelerini kontrol edin. Rakipleriniz anti seo tekniği kullanarak işletmenizle alakalı olmayan veya Google için düşük değere sahip geri bağlantılar alırsa sıralamanızı düşürebilir. Google Search Console, düşük dr’ye sahip bağlantıları kaldırarak site dışı seo’yu korumanıza olanak tanır.

Site içi SEO çalışması yapmak önemlidir. Sadece web sitenize bağlantıların olması yeterli değildir. İçeriğiniz kullanıcılarla alakalı olmalı ve paylaşmaya değer bulmalıdırlar.

Site dışı SEO teknikleri nelerdir?

Dış seo (off-page seo) için stratejinizi belirlemelisiniz. Site dışı seo teknikleri bu stratejide size yardımcı olacaktır. Dış seo yöntemlerini doğru kullanırsanız ve doğru sitelerden zaman içinde backlink alırsanız Google arama sıralamasında üst sıralara çıkabilirsiniz.

1. Site Dışı SEO için Sosyal Medya

Birçok web sitesi sahibi site dışı SEO’nun önemini fark edemiyor. Küçük ve büyük işletmeler artık sosyal medya platformlarında bulunabiliyor ve içerikleri burada sunuluyor. Bu da kullanıcıların hedefledikleri kitleye ulaşmalarını sağlar. Yüksek bir dr’ye sahip olmalı ve nofollow veya dofollow backlink olup olmadığına bakılmaksızın sosyal olan tüm platformlarda aktif olmalısınız. Sitenizin linkini içeriklerinizle birlikte paylaşarak bu platformlardan kullanıcı getirebilir ve yeni kullanıcılar kazanabilirsiniz.

2. Site dışı SEO için Hastagh çalışması

Sosyal medyada ve web sitelerinde hashtag kullanımı markalar için önemlidir. İnstagram, twitter gibi platformlarda paylaşımlarınızı marka isminiz ya da markanızla ilgili anahtar kelimelerle paylaşmak için “#” kullanabilirsiniz. Instagram, Twitter ve Tumblr gibi platformlarda hashtag’leri takip etme özelliği, içeriği kullanıcıların önüne koyar. Bu yöntem kullanıcıların ana sayfalarına inmelerini sağlayacaktır.

3. Site Dışı SEO için Video Çalışması

Youtube dünyanın en büyük video arama motoru. Bunu sık sık unutuyoruz. Kitlenizi sizinle ilgili içeriklere yönlendirerek, metin içinde metne referans vermek yerine video platformlarında backlink alarak site dışı SEO çalışması gerçekleştirebilirsiniz.

4. Makale Paylaşım Çalışması: Site Dışı SEO

Makalenizin 250 ila 350 kelimesini ücretsiz veya ücretli sitelerde paylaşarak, anahtar kelimeleri linkleyerek, sitenize referans oluşturabilirsiniz.

5. Site Dışı SEO için Arama Motorları Kaydı

Google en popüler arama motorudur, ancak diğerleri de vardır. Site dışı seo yaparken Bing, Yandex, Yahoo gibi arama motoruna kayıt olmak önemlidir. Bu dış seo, arama motorlarından trafik almanızı sağlayacaktır.

Site dışı SEO’nun faydaları nelerdir?

Sitenizin Google arama dizininde üst sıralarda yer almasını istiyorsanız site dışı seo kullanmanız gerekecektir. Site dışı SEO faydaları aşağıda sıralanmıştır.

  1. Bu araç Google’ın arama dizininde üst sıralarda yer almanızı sağlar
  2. Referanslar markanızın bilinirliğini ve güvenilirliğini artırabilir.
  3. Kullanıcıların web sitenizde gezinmesine yardımcı olmak ve daha fazla ziyaretçi çekmek için içeriğinizdeki bağlantıları kullanabilirsiniz.
  4. Sosyal medya platformları dış SEO için önemli bir kanaldır çünkü marka bilinirliğinizi artırmak ve hedef kitlenizin sizi bulmasını sağlamak için kullanabilirsiniz. İçeriğinizi ücretsiz platformlarda da yayınlayabilirsiniz.
  5. Yönlendirme bağlantıları sitenizin Google’ın gözünde daha fazla önem kazanmasına yardımcı olabilir. Herkes tarafından tavsiye edilen bir site google için zararlı olmayacaktır. Bağlantıların ücretli olmadığından emin olun.
  6. Google’ın dikkatini çekmeyen backlinkler kullanırsanız site dışı SEO çalışmalarınızın sonuçlarını zaman içinde görebilirsiniz.

Site dışı SEO kriterleri nelerdir?

Site dışı SEO çalışması yapmak basit bir link alışverişi gibi görünebilir. Ancak bu hatayı yaparsak google’daki sıralamalarımızı kaybedebiliriz.

  1. Link verdiğiniz kelimelerin uyumlu olduğundan emin olun. Bağlantı içeriği açıyorsa, kullanıcının içeriğe güvenme olasılığı daha yüksek olacaktır.
  2. İçeriğinizi sosyal medya üzerinden paylaşmaya devam edin.
  3. Edugov uzantısı, daha fazla backlink almanıza yardımcı olacağından, bağlantı verilecek siteler için iyi bir seçimdir.
  4. Düşük puanlı web sitelerinin sıralamanızı etkilemesine izin vermeyin.
  5. Bu sitelerde blog açmaya özen gösterin ve bunu doğru yaptığınızdan emin olun. Ayrıca, google’a spam yapmamaya dikkat edin.
  6. Backlink aldığınız sitelerdeki anahtar kelimelere değil doğrudan kendi sitenize link vermeniz önemlidir. Kullandığınız anahtar kelime ile verdiğiniz link uyumlu ise Google linkinizi spam olarak değerlendirmeyecektir.
  7. Google bu programları ve araçları cezalandırmaktadır.
  8. Sitenize büyük miktarlarda trafik çekebilirsiniz.
  9. Web sitenizin güvenilirliği artacaktır.
  10. Eski ve yeni ziyaretçileri geri getirerek web sitenizi geri dönüştürebilirsiniz.

Zararlı Linklerden Nasıl Kurtulunur?

Aldığınız ve yönlendirdiğiniz tüm geri bağlantıları tanımlamanız gerekir, böylece alakalı olup olmadıklarına karar verebilirsiniz. Aşağıdaki listede, site dışı SEO çalışmalarında zararlı bağlantıları tespit etmenize yardımcı olacak araçlar bulacaksınız. Dış seo’da sıralamanızı iyileştirmek için zararlı backlinkleri kaldırın.

Site Dışı Seo Çalışması için Backlink Listesi

Doğru backlinker’ı bulmak site dışı SEO çalışmalarının en önemli parçasıdır. Onlarda bir hesap açın veya web sitenize yönlendirecek bir referans bağlantısı oluşturun. sosyal medya formları vb. Aşağıdaki listede. İlgili olduğunu düşündüğünüz ve backlink alabileceğiniz siteleri seçebilirsiniz.

Sosyal Medya Platformları Dış SEO

  1. Tumblr
  2. Pinterest hakkında daha fazla bilgiyi buraya tıklayarak da edinebilirsiniz.
  3. Facebook
  4. Twitter
  5. Orta
  6. Reddit
  7. Linkedin
  8. Google Plus
  9. YouTube
  10. Dailymotion

En iyi harici SEO sözlük siteleri

  1. İnci Sözlük
  2. Ekşi Sözlük
  3. ITU Sözlüğü
  4. Uludağ Sözlük

Dış SEO için Haber Siteleri

  1. Akşam Gazetesi
  2. Sabah Gazetesi
  3. Hürriyet Gazetesi
  4. Milliyet Gazetesi
  5. Habertürk